24 Mei 2018

Perihal Kostum Pekerja

Konveksi Jakarta Surewi Nje uniforme eshte nje lloj veshje e veshur nga anetaret e nje organizate, ndersa merr pjese ne veprimtarine e kesaj organizate. Uniformat moderne perdoren me se shumti nga forcat e armatosura dhe organizatat paraushtarake si policia, sherbimet emergjente dhe rojet e sigurise, ne disa vende te punes dhe ne shkolla dhe nga te burgosurit ne burgje. Ne disa vende, disa zyrtare te tjere gjithashtu veshin uniforma ne detyrat e tyre; sic eshte rasti i Korpusit te Komisionuar te Sherbimit Shendetesor Publik te Shteteve te Bashkuara ose te prefekteve franceze. Per disa organizata, si policia, mund te jete e paligjshme qe jo anetaret te mbajne uniformen. Punetoret nganjehere veshin uniforma ose veshje te korporatave te nje natyre ose nje tjeter. Punetoret qe kerkojne te mbajne uniforme perfshijne punonjesit me pakice, punonjesit e bankes dhe postes, punonjesit e sigurimit publik dhe te kujdesit shendetesor, punonjesit e xhaketes se kalter, trajneret personale ne klube shendetesore, instruktoret ne kampet verore, kujdestaret, kujdestaret, punonjesit e transportit publik, , punonjesit e linjave ajrore dhe operatoret e pushimeve, dhe bar, restorant dhe hotel punonjes.

Perdorimi i uniformave nga keto organizata eshte shpesh nje perpjekje per te quajtur dhe zhvilluar nje imazh te korporates standarde, por gjithashtu ka efekte te rendesishme tek punonjesit qe kerkohen te veshin uniformen. Termi uniforme mund te jete corientues sepse punonjesit nuk jane gjithmone plotesisht uniforme ne pamjen dhe nuk mund te veshin gjithmone veshje te siguruara nga organizata, ndersa ende perfaqesojne organizaten ne veshjen e tyre. Puna akademike ne veshjen organizative te Rafaeli & Pratt (1993) i referohej uniformitetit (homogjenitetit) te veshjes si nje dimension, dhe dukshmeria si e dyta. Punonjesit qe mbajne te zeza, per shembull, mund te duken te dukshme dhe keshtu perfaqesojne organizaten edhe pse veshja e tyre eshte uniforme vetem ne ngjyren e pamjes se tyre dhe jo ne vecorite e tij. Pratt & Rafaeli, (1997) pershkruan beteja mes punonjesve dhe menaxhimit rreth vishen organizative, si perpjekje per kuptime dhe identitete me te thella qe perfaqeson vishen. Dhe Pratt & Rafaeli (2001) e pershkroi vishen si nje nga grupet me te medha te simboleve dhe artefakteve ne organizata qe bashkohen ne nje gramatike komunikimi. Perihal Kostum Pekerja

Tidak ada komentar:

Posting Komentar